![Baked whole-side of salmon with yoghurt dressing Baked whole-side of salmon with yoghurt dressing](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d05d3c7d4166f3be4ec65ad9cfadaac9/Derivates/d1869e6a39cc43abe0ffad0d05371a4660f8c42c.jpg)
Wersje kompatybilne
Baked whole-side of salmon with yoghurt dressing
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salmon
- 1 fresh boneless salmon fillet (approx. 1.2 kg), skin on
- 1 - 2 pinches sea salt
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- 1 tbsp extra virgin olive oil
Yoghurt dressing
- 1 garlic clove
- ½ tsp sea salt
- 200 g yoghurt
- 50 g tahini
- ½ lemon, juice only
Walnut crumble
- 80 g walnuts
- 20 g fresh coriander, leaves only (approx. 1 bunch)
- 2 sprigs fresh mint, leaves only
- 1 - 2 fresh long red chillies, deseeded if preferred and cut into halves
- ¼ brown onion
- 30 g lemon juice
- 1 tsp sumac
- 2 tsp extra virgin olive oil
- sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1979.3 kJ / 473.1 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 7.5 g
- Tłuszcz
- 33.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.7 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 1466.2 mg
Alternatywne przepisy
Turkish Eggs (Çılbır)
35 min
Pico De Gallo
15min
Korean Bo ssam
29 Std. 20 Min
Sam Wood's Baked salmon with broccoli pesto
35 min
Prawn skagen (Scandinavian prawn toast)
25 min
Tomato and olive tapenade mini bruschette
20 min
Tuna nicoise salad (gut health)
1h 15min
Shredded chicken noodle salad with green miso (Diabetes)
35 min
Smoked salmon mousse
5 Min
Green Bean Gremolata
25 min
Ginger salmon udon with spiced cashews
35 min
Cauliflower hummus with green vegetables
1h