Beetroot carpaccio with burrata

5.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
8 portions

Składniki

Dressing
  • extra virgin olive oil
    70 g
  • white vinegar
    30 g
  • lemon juice
    15 g
  • Dijon mustard
    ½ tsp
  • maple syrup
    10 g
  • dried basil
    ½ tsp
  • sea salt to taste
    1 - 2 pinches
  • ground black pepper to taste
    1 - 2 pinches
Beets
  • water
    1800 g
  • raw beetroots
    800 g
  • ice cold water to cool
  • rocket
    60 g
  • burrata cheese torn into pieces
    250 g
  • pomegranate arils (opcjonalnie)
    2 tbsp
  • pecan nuts (opcjonalnie)
    2 tbsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 310.6 mg
Białko 8.8 g
Kalorie 923.3 kJ / 220.7 kcal
Tłuszcz 15.9 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 5.5 g
Węglowodany 11.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...