![Steamed beetroot with creamy walnut sauce Steamed beetroot with creamy walnut sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/74d1f414-33af-4ff3-ad63-bbdab0dddbe5/Derivates/3cbbafb2-63cd-4b3f-9b86-847cc0408cca.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Steamed beetroot
- 700 g water
- 900 g raw baby beetroots, peeled and cut into quarters or eighths
- 4 garlic cloves, crushed
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- 20 fresh curry leaves, plus extra to serve
- 1 tbsp extra virgin olive oil, plus extra for drizzling
- sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- 1 tbsp sherry vinegar
Walnut sauce
- 80 g walnuts
- 150 g brown onion, cut into halves
- 2 tbsp extra virgin olive oil
- 125 g plant-based milk of choice
- 20 - 30 g sherry vinegar
- ¼ tsp pure maple syrup
- salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- pine nuts, roasted, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2062.3 kJ / 491 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 16.5 g
- Tłuszcz
- 41.5 g
- Błonnik
- 9.4 g
Alternatywne przepisy
Globe artichokes with lemon garlic butter
1h
Steamed Baby Potatoes
30min
Steamed and Grilled Beets
1h 20min
Steamed greens with lemon feta
20min
Sautéed Cauliflower
25min
Steamed Potato and Butternut Squash Pieces
25min
Steamed Spinach
20min
Steamed Cauliflower
25min
Steamed Zucchini
35min
Steamed Green Beans
30min
Steamed vegetables with kefir dressing (gut health)
40min
Potatoes and green beans with parsley pesto
35min