![Gruyère and asparagus Dutch baby pancake Gruyère and asparagus Dutch baby pancake](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6397720b7fcc9b9101deb3fa9cd5d57b/Derivates/539ec97769e61be45b2c3020e3d58a2822cd6d1c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Batter
- 4 eggs
- 200 g milk
- 130 g plain flour
- 1 pinch sea salt
White sauce
- 40 g Gruyère cheese, cut into pieces
- 15 g unsalted butter
- 20 g plain flour
- 150 g milk
- 1 tsp Dijon mustard
- 1 pinch ground black pepper
Pancake
- 1 tbsp unsalted butter
- 4 slices ham, shaved
- 1 bunch asparagus, blanched, halved legthways (see Tips)
- 3 sprigs fresh chives, finely chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1773.3 kJ / 423.8 kcal
- Białko
- 25.5 g
- Węglowodany
- 35.6 g
- Tłuszcz
- 19.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.9 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 1037.8 mg
Alternatywne przepisy
Little sticky date puddings with salted toffee sauce
50min
Traditional French vanilla canelé
49 godz. 5 min
Caramel and macadamia cheesecake (Brett McGregor)
7h 10 min
Ube ice cream
12sa 10 dk
Rösti Bern style (Thermomix® Cutter, TM6)
40min
Smoked salmon mousse
5 min
Baby Back Ribs with Stout Beer BBQ Sauce
3 Std. 15 Min
Korean pickled potato salad (peeler)
25h 10min
Dani Valent's Basque cheesecake
2 godz. 10 min
Cafe-style miso mushrooms
25min
Strawberry and meringue semifreddo
12h 15 min
Sweet potato quiche with prosciutto
1h 15min