Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de cebolla
- 550 g de marlín ahumado, en cubos
- 1 jitomate, en mitades
- 1 pimiento rojo, en trozos
- 40 g aceite de oliva
- 1 cdita de sal, o al gusto
- 1 hojas de laurel secas
- ½ cdita de tomillo seco
- ½ cdita de mejorana
- 50 g de jugo de limón amarillo, recién exprimido
- 50 g de cebolla, finamente picado
-
tortillas de maíz, para servir
lub tortillas de harina - 10 g de cilantro fresco, finamente picado
- limones, para servir
- salsa picante, para servir
- Wartości odżywcze
- na 9 porciones
- Kalorie
- 5125.9 kJ / 1225.1 kcal
- Białko
- 146.1 g
- Węglowodany
- 51.6 g
- Tłuszcz
- 48.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.8 g
- Błonnik
- 14.5 g
- Sód
- 6551.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caldo de queso
40 dk
Tostadas de rajas con pollo
40 dk
Chilaquiles Rojos
25 min
Pozolillo de elote tierno estilo Michoacán
1h 20min
Lonches bañados tipo Gemma
55 dk
Marlin en escabeche estilo Sinaloa
20 dk
Chilaquiles Poblanos con Pollo
35 dk
Barbacoa de res estilo Jalisco en cocción lenta TM6
4h 30min
Spaguetti con calabaza y chile poblano
50 dk
Entomatadas de pollo
40 dk
Papitas negras
55 dk
Pozole verde con pollo (Black Diamond)
1 godz. 30 min