Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ lechuga romana, partida a la mitad
- agua, la necesaria para cubrir la lechuga
- 40 g de vinagre de su preferencia
- 60 g de aceite de oliva
- 1 ½ cdita de sal fina, o al gusto
- ½ cdita de pimienta negra molida, o al gusto
- 120 g de cebolla, en trozos
- 2 dientes de ajo, pelados
- 20 g de hojas de hierbabuena fresca
- 5 g de hojas de perejil fresco
- 600 g de pechuga de pollo
- 60 g de pan molido
- aceite, el necesario para trabajar y cocinar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1021 kJ / 243 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 3.3 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 630 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastel azteca
1h 20min
Pacholas
35p
Pastel Azteca low carb
50min
Flautas ahogadas
1h
Pechugas rellenas de espinaca en salsa de poblano
50min
Salpicón de pollo
25 min.
Tortitas de carne en salsa verde
1 godz. 40 min
Cazuela de panela con espinacas y caldillo
30 min.
Pastel azteca
1h
Tortitas de pollo en salsa verde
1h
Flautas de res
1h
Taquitos de pescado con mayonesa de alcaparras
45 min