Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ lechuga romana, partida a la mitad
- agua, la necesaria para cubrir la lechuga
- 40 g de vinagre de su preferencia
- 60 g de aceite de oliva
- 1 ½ cdita de sal fina, o al gusto
- ½ cdita de pimienta negra molida, o al gusto
- 120 g de cebolla, en trozos
- 2 dientes de ajo, pelados
- 20 g de hojas de hierbabuena fresca
- 5 g de hojas de perejil fresco
- 600 g de pechuga de pollo
- 60 g de pan molido
- aceite, el necesario para trabajar y cocinar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1021 kJ / 243 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 3.3 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 630 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pacholas
35 min
Ensalada de pollo
20 min
Enchiladas de pollo
40 min
Sopecitos de nopal y pollo
1 godz. 10 min
Pollo en salsa verde con nopales
40 min
Tortitas de pollo en salsa verde
1h
Salpicón de pollo
25 min
Pescado para taquear
25 min
Tostadas de picadillo
1 godz. 10 min
Tortitas de carne en salsa verde
1h 40min
Cazuela de panela con espinacas y caldillo
30 min
Pastel azteca
1h