Carpaccio di patate con salsa tapenade

Carpaccio di patate con salsa tapenade

4.7 12 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porzioni

Składniki

  • di acqua
    800 g
  • di patate pelate e a fettine (2 mm)
    450 g
Salsa
  • di olive nere di Gaeta denocciolate
    100 g
  • filetti di acciuga
    3
  • di capperi
    10 g
  • di olio extravergine di oliva
    40 g
  • di acqua
    40 g
  • di succo di limone
    3 cucchiai
    3 cucchiai di succo di lime
Terminare la preparazione
  • di timo fresco le foglioline lavate ed asciugate
    1 rametto

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 252 kcal / 1054 kJ
Białko 3.8 g
Tłuszcz 17.8 g
Węglowodany 20.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...