![Pollo speziato alle arachidi Pollo speziato alle arachidi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C8DBD30A-0924-4334-8A6D-ABAC71FFF359/Derivates/BCE37460-1BA5-4533-B404-83377CDD7486.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g di cosce di pollo disossate con la pelle
- 1 peperoncino piccante fresco a rondelle
- 1 spicchio di aglio
- 1 cucchiaino di pepe di Sichuan
- 1 cucchiaino di olio di semi di girasole
- 50 g di pasta piccante Doubanjiang
- 1 cucchiaino di vino di riso
- 1 cucchiaino di fecola di patate, precedentemente sciolta in un cucchiaino di acqua
- 1 cucchiaino di salsa di soia
- 20 g di cipollotto a striscioline
- 100 g di peperone rosso, pulito e a pezzi (4 cm)
- 100 g di peperone giallo, pulito e a pezzi (4 cm)
- 30 g di arachidi tostate non salate, tritate grossolanamente
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1127 kJ / 269 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pollo croccante con salsa di porri
30 min
Gamberi alla guineana
25 Min
Samosas di verdure
1h 10min
Spiedino souvlaki di pollo e peperoni con riso
1 Std. 5 Min
Pollo Yassa
1h
Costine di maiale in agrodolce
50 min
Spiedini di pollo in salsa teriyaki (Yakitori)
50 min
Pollo agrodolce con riso
40 min
Involtini primavera vietnamiti
40 min
Merluzzo in salsa chakalaka e burro all'aneto
50 min
Costine di maiale alla messicana con pico de gallo
1h
Pollo con salsa al curry
50 min