Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g di cosce di pollo disossate con la pelle
- 1 peperoncino piccante fresco a rondelle
- 1 spicchio di aglio
- 1 cucchiaino di pepe di Sichuan
- 1 cucchiaino di olio di semi di girasole
- 50 g di pasta piccante Doubanjiang
- 1 cucchiaino di vino di riso
- 1 cucchiaino di fecola di patate, precedentemente sciolta in un cucchiaino di acqua
- 1 cucchiaino di salsa di soia
- 20 g di cipollotto a striscioline
- 100 g di peperone rosso, pulito e a pezzi (4 cm)
- 100 g di peperone giallo, pulito e a pezzi (4 cm)
- 30 g di arachidi tostate non salate, tritate grossolanamente
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1127 kJ / 269 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Maiale allo zenzero
25 min.
Vermicelli cinesi con gamberi
1h 15 min.
Pollo Yassa
1h
Riso Thai alla curcuma con ananas e maiale
50 min.
Pasticcio di manzo e funghi
2h 20min
Pollo alla Cantonese con verdure
25 min.
Arepas venezuelane con straccetti di pollo
50 min.
Suprema di pollo al miele e lime con chutney di mango
1h 15 min.
Gamberi alla guineana
25 min.
Filetto di pollo con salsa Gravy
2 godz. 5 min
Arroz di pollo
1h 20min
Costine di maiale alla messicana con pico de gallo
1h