![Polpo al vino rosso Polpo al vino rosso](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7FC0C53E-A351-4E29-8099-47E76F8372DA/Derivates/f53f4f1c-4c07-486d-bc89-97c5ae369d8c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 80 g di carota, pelata e a pezzi (1 cm circa)
- 60 g di gambo di sedano a pezzi
- 80 g di cipolla a pezzi
- 2 spicchi di aglio senz'anima
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 700 g di polpo fresco pulito
- 200 g di vino rosso fermo
- 3 pomodori perino a pezzi
- 1 cucchiaino di zucchero
- 1 cucchiaino di paprika dolce
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- 200 g di acqua
- crostini di pane, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 845 kJ / 202 kcal
- Białko
- 20.3 g
- Węglowodany
- 9.5 g
- Tłuszcz
- 7.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calamari alla marchigiana
35 min
Polpo con patate alla salentina
1h 10 min.
Polpo agli agrumi
1h
Insalata di polpo con dressing al lime
1h
Seppie ripiene con pomodori secchi profumati.
40 min
Moscardini al limone
30 min
Polpo in rosso
35 min
Seppie e calamari in guazzetto di capperi e olive
40 min
Polpo in guazzetto (per 2 persone)
50 dk
Polpetti all'inferno
40 min
Polpo con purea di ceci al rosmarino
1h
Insalata di polpo e zucchine
1h