Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 80 g di carota, pelata e a pezzi (1 cm circa)
- 60 g di gambo di sedano a pezzi
- 80 g di cipolla a pezzi
- 2 spicchi di aglio senz'anima
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 700 g di polpo fresco pulito
- 200 g di vino rosso fermo
- 3 pomodori perino a pezzi
- 1 cucchiaino di zucchero
- 1 cucchiaino di paprika dolce
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- 200 g di acqua
- crostini di pane, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 845 kJ / 202 kcal
- Białko
- 20.3 g
- Węglowodany
- 9.5 g
- Tłuszcz
- 7.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Seppie e calamari in guazzetto di capperi e olive
40min
Insalata di polpo con pomodorini e rucola
40min
Insalata di polpo con dressing al lime
1 godz.
Calamari cipolle e patate
50 min
Polpo con patate alla salentina
1sa 10 dk
Polpo in bottiglia
9 Std. 10 Min
Insalata di polpo, sedano e prezzemolo
50 min
Cozze alla Medoc
50 min
Polpo in guazzetto (per 2 persone)
50 min
Totani con cipolla di Tropea, sommacco e timo
40min
Calamari alla napoletana
40min
Polpo in rosso
35 min