Galette pistache et fleur d'oranger

Galette pistache et fleur d'oranger

4.6 12 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 parts

Składniki

La pâte feuilletée express
  • 200 g de beurre demi-sel préalablement congelé en morceaux
  • 200 g de farine
  • 90 g d'eau froide
La crème à la pistache et à la fleur d'oranger
  • 50 g de sucre en poudre
  • 100 g d'amandes en poudre
  • 100 g de pâte de pistache
  • 10 g de fécule de maïs
  • 30 g d'eau de fleur d'oranger
  • 100 g de beurre doux mou
  • 1 œuf
Le montage
  • 1 œuf battu

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 698.9 kcal / 2924.3 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 58.4 g
Węglowodany 35.1 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 27.8 g
Sód 240.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...