
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g de lait demi-écrémé
- 1 sachet de levure boulangère sèche
- 70 g de beurre doux coupé en morceaux
- 300 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
- 1 œuf
- 1 c. à café de sel et 1 pincée pour le mélange de fromage frais
- 150 g de crème fraîche
- 250 g de fromage frais
- le jus d'un citron jaune
- 1 c. à café d'aneth déshydraté
- 3 pincées de poivre moulu
- 6 tranches de saumon fumé
- beurre pour le moule
- 1 jaune d'œuf battu
- 30 g de parmesan râpé
- salade verte pour le service
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 443.3 kcal / 1854.8 kJ
- Białko
- 20.3 g
- Tłuszcz
- 25.5 g
- Węglowodany
- 31.8 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.2 g
- Sód
- 875.7 mg