Pancake en verrine, chocolat-banane

Pancake en verrine, chocolat-banane

4.1 13 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • 30 g de pépites de chocolat
  • 40 g de banane coupée en morceaux
  • 2 œufs
  • 120 g de sucre en poudre
  • 40 g de beurre coupé en cubes, et un peu pour les bocaux
  • 130 g de lait
  • ½ c. à café d'extrait naturel de vanille
  • 130 g de farine de blé et un peu pour les bocaux
  • 1 c. à café de levure chimique
  • 500 g d'eau
  • sucre glace pour la finition

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 405.3 kcal / 1695.9 kJ
Białko 7.7 g
Tłuszcz 13.3 g
Węglowodany 64.3 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 7.6 g
Sód 147.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...