Muffins au chocolat et au pain rassis

Muffins au chocolat et au pain rassis

4.3 15 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
12 portions

Składniki

  • 80 - 100 g de chocolat noir 70% de cacao en morceaux
  • 110 - 150 g de pain dur coupé en morceaux (voir "Conseil(s)")
  • 70 g de flocons d'avoine, gros
  • 70 g de beurre coupé en morceaux
  • 150 g de cassonade
  • 3 œufs
  • 200 g de yaourt nature liquide
    200 g de lait ribot
  • 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
    1 c. à café de sucre vanillé maison
  • 30 g de cacao en poudre non sucré
  • 2 c. à café de cannelle en poudre
  • 2 c. à café de levure chimique

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 224.8 kcal / 940.4 kJ
Białko 5.2 g
Tłuszcz 10.7 g
Węglowodany 28.8 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 5.9 g
Sód 147.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...