Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de lait
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine de blé, type 55
- 2 c. à soupe de cannelle en poudre
- 1 pincée de sel
- 30 g de sucre en poudre
- 4 jaunes d'œufs
- 125 g de beurre demi-sel, ramolli
- 1 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- farine de blé, pour fariner
- farine de blé, pour le plan de travail
- 30 g de sucre glace
- 10 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2326.7 kJ / 556.1 kcal
- Białko
- 12.5 g
- Węglowodany
- 78.8 g
- Tłuszcz
- 21.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.5 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 183.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioche tressée de Noël
1h 45min
Moelleux citron-myrtille
1 godz. 5 min
Tarte au potiron d'Halloween
2h
Petits pains façon bretzel
2h
Brioche butchy à la fleur d'oranger
3h
Cake pomme et cannelle
55min
Minipains façon bretzel
2h
Brioche extra crémeuse
2h 15min
Rolls à la crème de marron
2 godz. 25 min
Brioche au lait de coco
3 Std. 10 Min
Kouglof alsacien
17 Std. 10 Min
Brioche Nanterre
4 Std. 15 Min