
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 oignon coupé en deux
- 4 brins de persil frais équeutés
- 4 brins de coriandre fraîche équeutés
- 2 poivrons rouges taillés en fines lamelles
- 2 poivrons jaunes taillés en fines lamelles
- le jus d'un citron jaune
- 20 g d'huile d'olive
- 240 g de lentilles blondes
- 600 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes
- 200 g de fromage de chèvre en bûche coupé en morceaux
- 3 pincées de sel
- 3 pincées de poivre fraîchement moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 821.5 kcal / 3454 kJ
- Białko
- 56.5 g
- Tłuszcz
- 20.3 g
- Węglowodany
- 85.3 g
- Błonnik
- 35.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.5 g
- Sód
- 1494.8 mg