Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g wody
- 1 - 1 ½ łyżeczki soli
-
10
g oleju
lub 10 g oliwy z oliwek - 50 - 250 g kaszy jęczmiennej pęczak (patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1545.6 kJ / 369.2 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 74.8 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 782 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gotowanie kaszy bulgur
25min
Gotowanie kaszy gryczanej
25min
Gotowanie 200 g kaszy orkiszowej pęczak
35 Min
Gotowanie kaszy jęczmiennej
20 Min
Gotowanie 200 g kaszy bulgur
35 Min
Gotowanie 250 g ryżu parboiled
35 Min
Gotowanie kaszy jaglanej
20 Min
Gotowanie ryżu
25min
Gotowanie 300 g ryżu brązowego, długoziarnistego
55 Min
Gotowanie 400 g ryżu brązowego, długoziarnistego
55 Min
Gotowanie 400 g kaszy bulgur
35 Min
Gotowanie 300 g kaszy bulgur
35 Min