Champignonsauce

Champignonsauce

4.4 137 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Butter
    20 g
  • Salz
    1 TL
  • Zucker
    1 Prise
  • Lauch in Streifen (5 mm), (siehe Tipp)
    200 g
  • Champignons, frisch in Scheiben (5 mm)
    250 - 300 g
  • Speisestärke
    1 EL
  • Wasser
    50 g
  • Weißwein, trocken
    50 g
  • Thymian, getrocknet
    1 TL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 TL
    ½ Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
  • Dijon-Senf
    1 TL
  • Schlagobers
    200 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 629 mg
Białko 4 g
Kalorie 1096 kJ / 262 kcal
Tłuszcz 23 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 14 g
Węglowodany 13 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...