Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g Butter
- 1 TL Salz
- 1 Prise Zucker
- 200 g Lauch, in Streifen (5 mm), (siehe Tipp)
- 250 - 300 g Champignons, frisch, in Scheiben (5 mm)
- 1 EL Speisestärke
- 50 g Wasser
- 50 g Weißwein, trocken
- 1 TL Thymian, getrocknet
-
1
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub ½ Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 1 TL Dijon-Senf
- 200 g Schlagobers
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1096 kJ / 262 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 629 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Reis mit Kürbisletscho
40 Min
Rahmkipferl mit Marmeladefüllung
35 Min
Fisolengulasch
1h 10min
Überbackene Spinat-Palatschinken
1 Std. 30 Min
Ruck-Zuck Menü: Zucchinicremesuppe, warmer Gemüsesalat
35 Min
Mediterranes Hühnergeschnetzeltes mit Bulgur
50 Min
Einfache Gemüsesuppe
40 Min
Cremige Brokkolisuppe mit Grünkern
35 Min
Dampfgegarte Kohlsprossen und Karfiolröschen
20 Min
Jägersauce mit Knödel
50 Min
Gebundene Gemüsesuppe mit Polenta
45 Min
Schwammerlragout mit Semmelknödeln
1 Std.