Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Zwiebeln, halbiert
- 100 g Sonnenblumenöl
- 500 g Wasser
-
2 - 3
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht, nach Geschmack
lub 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 850 g Erdäpfel, klein, speckig, geschält in Scheiben (siehe Tipp)
- 50 g Weißweinessig
- 1 TL Senf (z.B. Dijonsenf), mittelscharf
- 1 TL Zucker
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 Prise Muskat, gemahlen
- 1 Bund frischer Schnittlauch
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1099 kJ / 262 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schnittlauchsauce
10 min
Semmelknödel
50min
Frittaten
30 min
Schweinsbraten mit Semmelknödeln und warmen Krautsalat
3h
Dillfisolen mit Erdäpfeln
55 min
Fleischlaberl aus dem Backofen mit Erdäpfelpüree
1h 10min
Kräutertopfen
15 min
Erdäpfelgulasch
1h 10min
Eiernockerl
30 min
Palatschinken mit Marillenmarmelade
30 min
Nudelsalat mit Joghurtdressing
45 min
Budapester Wurstsalat
20min