Erdäpfelcremesuppe mit Leberkäse-Croutons

Erdäpfelcremesuppe mit Leberkäse-Croutons

4.6 170 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 35 min
5 Portionen

Składniki

  • Öl
    20 g
  • Erdäpfel geschält, in Stücken
    550 g
  • Karotten in Stücken
    100 g
  • Zwiebeln in Stücken
    100 g
  • Lauch in Stücken
    100 g
  • Knollensellerie in Stücken
    60 - 80 g
  • Wasser
    600 g
  • Salz
    ¾ - 1 TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    1 - 2 Prisen
  • Majoran, getrocknet
    1 ¼ TL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 TL
    1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
  • Leberkäse
    200 g
  • Schlagobers
    200 g
  • Muskatnuss, frisch gerieben
    2 - 3 Prisen

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 522 mg
Białko 11 g
Kalorie 1588 kJ / 379 kcal
Tłuszcz 28 g
Błonnik 4.8 g
Węglowodany 21 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...