
Urządzenia i Akcesoria
Erdäpfelcremesuppe mit Leberkäse-Croutons
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 35 min
5 Portionen
Składniki
-
Öl20 g
-
Erdäpfel geschält, in Stücken550 g
-
Karotten in Stücken100 g
-
Zwiebeln in Stücken100 g
-
Lauch in Stücken100 g
-
Knollensellerie in Stücken60 - 80 g
-
Wasser600 g
-
Salz¾ - 1 TL
-
Pfeffer, frisch gemahlen1 - 2 Prisen
-
Majoran, getrocknet1 ¼ TL
-
Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht2 TL
-
Leberkäse200 g
-
Schlagobers200 g
-
Muskatnuss, frisch gerieben2 - 3 Prisen
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
379 kcal /
1588 kJ
Białko
11 g
Tłuszcz
28 g
Węglowodany
21 g
Błonnik
4.8 g
Sód
522 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Leberkäse & Co
10 Przepisów
Austria
Austria