
Wersje kompatybilne
Schwammerlragout mit Semmelknödeln
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Semmelknödel
- 5 Stängel Petersilie Blättchen abgezupft
- 120 g Zwiebeln halbiert
- 30 g Butter etwas mehr zum Einfetten
- 250 g Milch
- 1 EL Weichweizengrieß
- 1 TL Salz
- ½ TL schwarzer Pfeffer, gemahlen
- ½ TL Muskatnuss, gemahlen
- 3 Eier (Größe M)
- 250 g Semmelwürfel
- 800 g Wasser
Schwammerlragout
- ½ Bund Petersilie Blättchen abgezupft
- 120 g Zwiebeln halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 40 g Butter in Stücken
- 750 g frische Schwammerl (z.B. Kräuterseitlinge, Austernpilze, Eierschwammerl, Steinpilze oder Champignons), geputzt
-
2
Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
lub 2 TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht - 1 ½ - 2 ½ EL Maisstärke aufgelöst, nach Geschmack
- 1 TL Salz etwas mehr zum Abschmecken
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen etwas mehr zum Abschmecken
- 100 g Weißwein, trocken
- 200 g Schlagobers
- 100 g Wasser
- 1 - 2 EL Weißweinessig nach Geschmack
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 629 kcal / 2635 kJ
- Białko
- 20 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Węglowodany
- 45 g
- Błonnik
- 7.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 21 g
- Sód
- 1963 mg