Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 3 Knoblauchzehen, halbiert
- 30 g Olivenöl
- 1200 g Tomaten, reif, in Stücken, Strunk entfernt
- 4 Zweiglein Oregano, frisch
- 4 Zweiglein Thymian, frisch
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 2 TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
- 1 Prise Salz
- 1 Prise Pfeffer, frisch gemahlen
- Basilikum, frisch, zum Servieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 577 kJ / 138 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 54 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tomatencremesuppe (XXL)
40 min.
Karotten-Ingwer-Suppe
45 min.
Ruck-Zuck Menü: Zucchinicremesuppe, warmer Gemüsesalat
35min
Einfache Gemüsesuppe
40 min.
Lasagne
1h 45 min.
Zucchinicremesuppe (XXL)
35min
Erdbeereis
5 Min
Cremige Brokkolisuppe mit Grünkern
35min
Dampfgegarte Kohlsprossen und Karfiolröschen
20 min.
Cranberry-Rosmarin-Limonade
5 Min
Schnelle Kürbissuppe
25 min.
Erdäpfelgulasch mit Würstchen (XXL)
1h 30 min.