Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe halbiert
- 25 g Butter
- 1 roter Paprika (à ca. 150-200 g)
- 1 Msp. Paprikapulver, edelsüß
- 50 g Weißwein
- ½ TL Salz
- 2 - 3 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 4 Schmelzkäse Ecken (RUPP Enzian Emmentaler)
- 500 g Wasser
- 1 - 2 TL frische Thymianblättchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 692 kJ / 165 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 568 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kohlrabicremesuppe mit Kresse
35 min
Karotten-Ingwer-Suppe
45 min
Almkäsesuppe
25 min
Paprikasuppe
30 min
Erdäpfelsuppe mit Speck-Zwiebeln
55 min
Käsenockerl "Tricolore"
50 min
Karotten-Ingwer-Suppe mit Cashew-Topping
35 min
Aromatische Kressesuppe
30 min
Erdäpfel-Lauch-Suppe mit Brotchips
40 min
Leichte Käsesuppe
25 min
Selleriesuppe mit Kurkuma & RUPP Emmentaler
35 min
Knoblauchcremesuppe mit geröstetem Bauernbrot
1 godz.