Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de jitomate
- 80 g de cebolla
- 4 dientes de ajo
- 4 chiles de árbol secos
- 2 chiles pasilla, desvenados y sin semillas
- 40 g de aceite
- 300 g de elote desgranado
- 180 g de champiñones
- 550 g de agua
- 2 cucharaditas de sal
- 20 g de piloncillo
- 70 g de verdolagas, sólo las hojas
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 508 kJ / 121 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mole de olla vegetariano
1小时
Sopa de garbanzos con nopales
50min
Caldo de habas con nopales
9h
Sopa de verdolagas
50min
Salsa de xoconostle y morita asado
20 Min
Adobo seco de chipotle y pasilla
5 dk
Caldo loco huasteco
1小时
Chiles en escabeche
1小时
Mole huasteco
20 Min
Salsa de chile manzano
10min
Pancita de hongos
1小时
Arroz al chile serrano y epazote
2 Std. 40 Min