Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de jitomate
- 80 g de cebolla
- 4 dientes de ajo
- 4 chiles de árbol secos
- 2 chiles pasilla, desvenados y sin semillas
- 40 g de aceite
- 300 g de elote desgranado
- 180 g de champiñones
- 550 g de agua
- 2 cucharaditas de sal
- 20 g de piloncillo
- 70 g de verdolagas, sólo las hojas
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 508 kJ / 121 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caldo de nopales con chile morita
30min
Caldo de habas con nopales
9h
Sopa de garbanzos con nopales
50min
Pollo con mole verde
1h
Taquitos de huitlacoche
25min
Hongos al pastor
20 min
Pierna adobada navideña
1u. 45min
Chile en nogada vegetariano
25min
Mole de olla vegetariano
1h
Tamales de Frijol
3h
Adobo básico
30min
Atole de guayaba
40min