Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de lait
- ½ cube de levure e (env. 20 g), émiettée
- 500 g de farine à tresse et un peu plus pour fariner
- 60 g de beurre, en morceaux (1 cm)
- 50 g de sucre
- 1 c. à café de cannelle moulue
- 1 ½ c. à café de sel
- 8 noisettes décortiquées,entières
- 16 raisins sultanines
- 1 œuf, battu
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1564 kJ / 372 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 12 g
Alternatywne przepisy
Tarte flambée au lard
40 min
Cake imbibé au citron
1sa 30 dk
Spätzlis à la grisonne (2 portions)
45 min
Focaccia au romarin
2 godz. 30 min
Variations autour du beurre - Café de Paris
30 min
Pain plissé margherita
3sa 15 dk
Ragoût de chevreuil avec pommes duchesse et chou rouge aux pommes
1sa 20 dk
Tourte de Linz suisse
1sa 30 dk
Sauce balsamique
10min
Tresse au beurre à 6 brins
2 godz. 35 min
Croissants au jambon
35 min
Focaccia aux tomates
40 min