Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de lait
- ½ cube de levure e (env. 20 g), émiettée
- 500 g de farine à tresse et un peu plus pour fariner
- 60 g de beurre, en morceaux (1 cm)
- 50 g de sucre
- 1 c. à café de cannelle moulue
- 1 ½ c. à café de sel
- 8 noisettes décortiquées,entières
- 16 raisins sultanines
- 1 œuf, battu
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1564 kJ / 372 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 12 g
Alternatywne przepisy
Grittibenz sucré
2h 15min
Ragoût de chevreuil avec pommes duchesse et chou rouge aux pommes
1 Std. 20 Min
Cake Mississippi clair
1 Std. 15 Min
Polenta
1h
Cake aux branches
1h 10min
Nœud au lard
2 Std. 10 Min
Croissants au jambon
35min
Focaccia aux tomates
40min
Variations autour du beurre - Café de Paris
30min
Focaccia au romarin
2j 30 menit
Milanais
3 Std.
Tresse bernoise
1 godz. 45 min