Petits croissants à la vanille
TM6 TM5

Petits croissants à la vanille

4.8 (12 ocen)

Składniki

La pâte

  • 160 g d'amandes entières, émondées
  • 200 g de sucre
  • 1 gousse de vanille, coupée en deux
  • 200 g de beurre, en morceaux (2 cm)
  • 180 g de farine
  • 50 g d'amidon de maïs (par ex. Maïzena)
  • 1 œuf (voir conseils)
  • 1 pincée de sel

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
360 kJ / 86 kcal
Białko
1.5 g
Węglowodany
8 g
Tłuszcz
5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy