Petits croissants à la vanille

Petits croissants à la vanille

4.8 12 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
48 portions

Składniki

La pâte
  • 160 g d'amandes entières, émondées
  • 200 g de sucre
  • 1 gousse de vanille coupée en deux
  • 200 g de beurre en morceaux (2 cm)
  • 180 g de farine
  • 50 g d'amidon de maïs (par ex. Maïzena)
  • 1 œuf (voir conseils)
  • 1 pincée de sel

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 86 kcal / 360 kJ
Białko 1.5 g
Tłuszcz 5 g
Węglowodany 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...