Petits croissants à la vanille
TM6 TM5

Petits croissants à la vanille

4.8 ( 12 ocen )

Składniki

La pâte

  • 160 g d'amandes entières, émondées
  • 200 g de sucre
  • 1 gousse de vanille coupée en deux
  • 200 g de beurre en morceaux (2 cm)
  • 180 g de farine
  • 50 g d'amidon de maïs (par ex. Maïzena)
  • 1 œuf (voir conseils)
  • 1 pincée de sel

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
86 kcal / 360 kJ
Białko
1.5 g
Tłuszcz
5 g
Węglowodany
8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy