Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 160 g d'amandes entières, émondées
- 200 g de sucre
- 1 gousse de vanille, coupée en deux
- 200 g de beurre, en morceaux (2 cm)
- 180 g de farine
- 50 g d'amidon de maïs (par ex. Maïzena)
- 1 œuf (voir conseils)
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 360 kJ / 86 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 5 g
Alternatywne przepisy
Milanais
3 Std.
Étoiles à la cannelle
1 godz. 30 min
Miroirs
1 godz. 40 min
Bruns de Bâle
8h 40min
Bonhomme en pâte
2 godz. 10 min
Gâteau des rois
1h 55 min
Focaccia au romarin
2 godz. 30 min
Miroirs à la gelée de vin chaud
2h 40min
Cake tyrolien automnal
1h 20min
Cake Mississippi clair
1 godz. 15 min
Focaccia aux tomates
40min
Tresse bernoise
1h 45min