Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de lait
- 2 c. à café de sucre
- ½ cube de levure boulangère fraîche, (env. 20 g), émiettée
- 500 g de farine pour tresse
- 1 ¾ de c. à café de sel
- 60 g de beurre, en morceaux (1 cm)
- 160 g de lardons
- 20 g de germes d’oignons
- 1 œuf, battu
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1334 kJ / 318 kcal
- Białko
- 11.4 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 12 g
Alternatywne przepisy
Pain tessinois
1 Std. 50 Min
Soupe bâloise à la farine
1 Std. 10 Min
Bonhomme en pâte
2h 10min
Gâteau des rois
1 Std. 55 Min
Spätzlis au fromage
1 Std. 10 Min
Gâteau du Vully
2 Std. 30 Min
Carac (Tartelette au chocolat)
2h
Mousse au Toblerone®
3 Std. 10 Min
Cake Mississippi clair
1 Std. 15 Min
Cake aux branches
1 Std. 10 Min
Cuchaule
2 Std. 30 Min
Tresse bernoise
1h 45min