Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'amandes, entières, décortiquées
- 200 g de beurre, mou
- 200 g de sucre
- ¼ de c. à café de sel
- 4 œufs
- 2 c. à soupe de jus de citron
- 200 g de farine
- 1 c. à café de poudre à lever
- 200 g de framboises
- 125 g de myrtilles
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 1093 kJ / 262 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 16 g
Alternatywne przepisy
Gâteau du Vully
2h 30min
Cake Mississippi clair
1h 15min
Cake au citron
1 Std. 5 Min
Gâteau aux carottes argovien
2u.
Cake aux branches
1h 10min
Tarte au vin cuit
45 min
Gâteau au yogourt
1h 40min
Cake imbibé au citron
1h 30 min
Cake tyrolien automnal
1u. 20min
Milanais
3h
Gâteau aux carottes
1h 10min
Tresse bernoise
1u. 45min