Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'amandes, entières, décortiquées
- 200 g de beurre, mou
- 200 g de sucre
- ¼ de c. à café de sel
- 4 œufs
- 2 c. à soupe de jus de citron
- 200 g de farine
- 1 c. à café de poudre à lever
- 200 g de framboises
- 125 g de myrtilles
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 1093 kJ / 262 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 16 g
Alternatywne przepisy
Gâteau au yogourt
1 Std. 40 Min
Cake imbibé au citron
1 Std. 30 Min
Cake aux branches
1 Std. 10 Min
Gâteau aux carottes
1 Std. 10 Min
Cake tyrolien automnal
1 Std. 20 Min
Pain d’épeautre aux noisettes
2h 50min
Bonhomme en pâte
2 Std. 10 Min
Cake choco-courgettes
1 Std. 25 Min
Cake Mississippi clair
1 Std. 15 Min
Cake à l'orange
1 Std.
Focaccia aux tomates
40 Min
Cake à l’orange imbibé
1 Std. 30 Min