
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 370 g d'eau
- 10 g de levure boulangère fraîche
- 50 g de beurre coupé en morceaux (2 cm)
- 500 g de farine bise
- 12 g de sel
- 2 c. à café de sucre
La mise en forme
- farine bise pour le plan de travail et pour saupoudrer
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 110.4 kcal / 461.7 kJ
- Białko
- 2.8 g
- Tłuszcz
- 2.6 g
- Węglowodany
- 20.6 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Sód
- 234.9 mg