Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte sablée
- 50 g de sucre
- 200 g de beurre, coupé en morceaux, et un peu pour beurrer les moules
- 370 g de farine, et un peu pour fariner le plan de travail
- 1 œuf
- 1 pincée de sel
Ganache
- 250 g de chocolat noir, cassé en morceaux (2 cm)
- 100 g de crème à fouetter, 30-40 % de matière grasse
Glaçage au sucre et pastille au chocolat
- 200 g de sucre
- 25 g d'eau
- 15 gouttes de colorant alimentaire (tout type), vert
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 2942 kJ / 703 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 76 g
- Tłuszcz
- 40 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Miroirs à la gelée de vin chaud
2 godz. 40 min
Gâteau du Vully
2 godz. 30 min
Cake Mississippi clair
1h 15min
Étoiles à la cannelle
1h 30min
Gâteau des rois
1h 55 phút
Bonhomme en pâte
2 Std. 10 Min
Pain tessinois
1h 50min
Cake aux branches
1h 10min
Mousse au Toblerone®
3 Std. 10 Min
Milanais
3h
Cuchaule
2 godz. 30 min
Tresse bernoise
1 Std. 45 Min