Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 30 - 50 g di farina tipo 00
- 600 g di carne di vitello, a fette sottili (circa 10x15 cm)
- ½ limone
- 10 - 15 g di zenzero fresco, pelato e a pezzi
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 30 g di burro
- 50 g di vino bianco
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 2 pizzichi di sale
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 5172 kJ / 1236 kcal
- Białko
- 129.6 g
- Węglowodany
- 34.2 g
- Tłuszcz
- 61.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 24.5 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 2115.7 mg
Alternatywne przepisy
Linguine allo sgombro
30 min
Coppa di maiale al forno con mele e composta di cipolle
2 Std.
Insalata di pollo con crema di avocado
40 min
Insalata di grano saraceno, tacchino e edamame
Brak ocen
Polpettone spinaci e pancetta
1 Std. 30 Min
Lasagna di gamberi monoporzione
1 Std. 30 Min
Bocconcini di tacchino alle verdure
40 min
Sovracosce di pollo speziate alla birra
1 Std. 30 Min
Merluzzo al pomodoro con verdure
40 min
Arrosto di tacchino con spinaci al limone
2h 30min
Bocconcini di pollo in crema di zucchine
35 min
Cosce di pollo stufate al vino bianco e verdure
1 godz.