Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 30 - 50 g di farina tipo 00
- 600 g di carne di vitello, a fette sottili (circa 10x15 cm)
- ½ limone
- 10 - 15 g di zenzero fresco, pelato e a pezzi
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 30 g di burro
- 50 g di vino bianco
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 2 pizzichi di sale
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 5172 kJ / 1236 kcal
- Białko
- 129.6 g
- Węglowodany
- 34.2 g
- Tłuszcz
- 61.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 24.5 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 2115.7 mg
Alternatywne przepisy
Zucchine ripiene tonno, olive e prezzemolo
1h 30min
Spezzatino di vitello alle mandorle e pinoli
1h
Torta salata radicchio e salsiccia
1h 15min
Filetti di orata con panure alle olive e zucchine
40min
Insalata di pasta con pesto di zucchine e pomodorini confit
1h 30min
Salmone marinato
2h 30min
Quinoa con Feta e zucchine alla menta
35min
Insalata di pollo con crema di avocado
40min
Bucatini con ragù di cotechino e noci
30min
Alberelli di sfoglia
1h 30min
Polpettine di patate e tacchino
1h 30min
Tagliolini al radicchio rosso
30min