Pasta fredda con pesto alle erbe aromatiche, tonno e pomodorini

Pasta fredda con pesto alle erbe aromatiche, tonno e pomodorini

4.3 21 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • di pasta secca corta (es. mezze maniche)
    320 g
  • di menta fresca lavate e asciugate
    10 foglie
  • di timo limonato le foglioline lavate e asciugate
    2 rametti
  • limone la scorza (senza la parte bianca)
    1
  • di rucola
    10 g
  • di basilico fresco lavate e asciugate
    10 foglie
  • di origano secco
    2 pizzichi
  • spicchio di aglio (opcjonalnie)
    1
  • di sale
    1 pizzico
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • di mandorle pelate
    10 g
  • di tonno sott'olio, sgocciolato
    80 g
  • di pomodorini ciliegia in quarti
    150 g
    150 g di pomodori datterino, in quarti
  • di Parmigiano Reggiano in scaglie
    80 g
  • di olio extravergine di oliva
    30 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 447.5 kcal / 1872.8 kJ
Białko 21.8 g
Tłuszcz 12.8 g
Węglowodany 65.3 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 4.6 g
Sód 385.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...