Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di prosciutto crudo a listarelle
- 20 g di burro
- 30 g di cipolla in quarti
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di pasta secca tipo caserecce
- 150 g di radicchio a listarelle
- 150 g di carote a julienne
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 120 g di crescenza cremosa
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2433 kJ / 23.3 kcal
- Białko
- 66.6 g
- Węglowodany
- 26.5 g
- Tłuszcz
- 5.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.4 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 1232.6 mg
Alternatywne przepisy
Penne lisce al ragù di trevisana
40 min
Pasta radicchio e pancetta
30 Min
Spaghetti scarola, olive e briciole di pane (vegan)
35 Min
Pasta integrale radicchio, provola e noci
20 min
Tagliatelle verdi con stracchino, noci e pancetta
1h
Insalata di conchiglioni con pesto di melanzane
30 Min
Pasta fredda con pesto alle erbe aromatiche, tonno e pomodorini
30 Min
Pasta integrale con pesto di cavolo riccio e noci
20 min
Pasta al pesto di fagiolini
30 Min
Mezze penne risottate 3 zeta (zola, zucchine e zafferano)
30 Min
Mezze maniche con pomodorini e pesto di rucola
20 min
Spirali di frittata arlecchino
2h 30min