Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g d'échalotes
- 1 c. à soupe huile d'olive
- 800 g de chair de courge d'hiver, coupée en morceaux
- 100 g de pommes de terre, détaillée en cubes (1 cm/½ po)
- 200 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes
- ½ c. à thé de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 527.7 kJ / 126.1 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 23.7 g
- Tłuszcz
- 3.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 304.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Velouté de champignons des bois
25min
Soupe mystère
55 min
Velouté de carottes
30min
Pain à la banane
1h 50min
Compote de pommes
20min
Marinade à la bière
10 min
Sauce à pizza
35min
Gratin de chou-fleur et œufs durs
55 min
Sauce vinaigrette Dijon et érable
15 Min
Purée de pommes de terre classique
50min
Velouté courge-coco
45min
Crème glacée à la mangue
2 godz. 20 min