Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1450 g d'eau
- 750 g de pommes de terre à chair farineuse, pelées, en morceaux (3 cm)
- 3 c. à café de sel
- 200 g de lait entier
- 30 g de beurre, en morceaux (2 cm)
- ¼ de c. à café de noix de muscade, fraîchement moulue
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 971 kJ / 232 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 8 g
Alternatywne przepisy
Gratin de chou-fleur
55 dk
Sauce béchamel
15 Min
Sauce à pizza
35 dk
Lasagnes
2h
Vinaigrette citronnée
5 menit
Guacamole
5 menit
Purée de pommes de terre classique
50 dk
Bœuf bourguignon
2h
Purée de pommes de terre (avec le Peeler)
35 dk
Salade de haricots verts aux pommes de terre et vinaigrette de légumes
50 dk
Risotto aux champignons accompagnés d'une salade de courge
45 dk
Gratin de pommes de terre (TM6)
1 Std. 10 Min