
Wersje kompatybilne
Risotto à la menthe, jambon, mozzarella et petits pois
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignon coupé en quatre
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 300 g de riz spécial risotto, type arborio
- 60 g de vin blanc sec
- 700 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes
- 20 feuilles de menthe
- 1 pincée de sel et un peu pour le service
- 300 g de petits pois surgelés
- 125 g de mozzarella en morceaux
- 120 g de jambon blanc
- poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 443 kcal / 1864 kJ
- Białko
- 17 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Węglowodany
- 62 g