Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 1 aubergine de belle taille
- 3 pincées de sel
- 1 gousse d'ail
- 25 g d'huile d'olive
- 250 g de coulis de tomates
- 1 c. à café d'origan déshydraté
- 100 g de jambon blanc, coupé en 8 rectangles (3 tranches environ)
- 125 g de mozzarella, coupée en tranches (0,5 cm)
- 3 feuilles de basilic frais, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 778 kJ / 186 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 622 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Moussaka grecque
1 godz. 20 min
Courgette farcie au jambon
50 min
Gratin d'aubergines et de tomates
2h 30min
Parmigiana courgettes et pommes de terre
1h 15min
Hachis de poulet et polenta
45 min
Crumble légumes d'été et sauce au fromage frais
50 min
Tomates farcies au chèvre et au poulet
1h
Involtini d'aubergine à la tomate
1 godz. 10 min
Parmigiana d'aubergine
1 godz. 30 min
Poivrons farcis à la semoule et à la chipolata
1 godz. 20 min
Aubergines roulées à la ricotta
1 godz. 30 min
Muffins courgette et saucisse farcis
40 min