Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 1 aubergine de belle taille
- 3 pincées de sel
- 1 gousse d'ail
- 25 g d'huile d'olive
- 250 g de coulis de tomates
- 1 c. à café d'origan déshydraté
- 100 g de jambon blanc, coupé en 8 rectangles (3 tranches environ)
- 125 g de mozzarella, coupée en tranches (0,5 cm)
- 3 feuilles de basilic frais, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 778 kJ / 186 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 622 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Roulés de poireau farcis au poulet
55 min
Aubergines roulées à la ricotta
1 Std. 30 Min
Crevettes à l'ail, tomate et feta
25min
Cocas niçoises
3 godz. 15 min
Tajine d'aubergine au piment
30min
Lasagne d'aubergine au gingembre
1h 10 min
Pesto de courgette, pâtes et poisson vapeur
35min
Conchiglioni aux blettes et au saumon
55 min
Involtini d'aubergine à la tomate
1h 10 min
Parmigiana d'aubergine
1 Std. 30 Min
Rondelles d'aubergine façon minipizzas
45min
Tomates farcies au chèvre et au poulet
1h