Wersje kompatybilne
Papillotes de poulet aux poireaux et lentilles
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de blancs de poireau, en tronçons
- 70 g d'échalotes, coupées en quatre
- 150 g de lardons
- 20 g de beurre
-
250
g de lentilles sèches, type beluga
lub 250 g de lentilles vertes du Puy, sèches, type beluga - 1 c. à soupe de curry en poudre
- 750 g d'eau
- 500 g d'aiguillettes de poulet
- 2 brins de romarin frais, effeuillés
- sel
- poivre moulu
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3505.7 kJ / 837.9 kcal
- Białko
- 46 g
- Węglowodany
- 62.2 g
- Tłuszcz
- 46 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.1 g
- Błonnik
- 10.7 g
- Sód
- 376.3 mg
Alternatywne przepisy
Sauté de dinde, sauce aux champignons
45 min
Poulet façon bourguignon
35 min
Pot-au-feu de légumes
55 min
Cordons bleus et purée de légumes
1h 5min
Sauté de dinde, pommes de terre et carottes, sauce poulette
45 min
Rougail dakatine, piment et coriandre
15 Min
Mie goreng 🌶️🌶️
30 min
Salade, pâtes au ragoût et crème choco-fraise
35 min
Bœuf mijoté aux champignons
5h 20min
Poulet au vin rouge
55 min
Sauté de porc sauce cacahuète
45 min
Purée de légumes racines au romarin
45 min