Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 c. à soupe de levure boulangère sèche
- 100 g d'eau
- 200 g de lait
- 150 g de farine à pain
- 100 g de farine de blé
- 1 c. à café de sel
- ½ c. à café bicarbonate de sodium
- 50 g eau, chaud
- 20 g beurre doux fondu, pour la friture
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 402 kJ / 96 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 16.3 g
- Tłuszcz
- 2 g
Alternatywne przepisy
Spritz au chocolat au lait et noix de pécan
35min
Glace vanille, noix de pécan et caramel au beurre salé
8 Std. 30 Min
Gâteau moelleux, façon quatre-quarts
55 min
Lasagnes aux tomates ancestrales et aux courgettes (Matthew Kenney)
Brak ocen
Biscuits chocolat et sésame
40 Min
Œufs cocotte façon chakchouka
35min
Samoussa de boeuf, coriandre, oignons, sauce cheddar
35min
Bagels américains
2 Std. 50 Min
Energy balls aux flocons d'avoine et chocolat
40 Min
Croque façon Fast Food
3h
Muffins anglais
4h 10 min
Pancake au sirop d'érable (USA)
30 min