Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 c. à soupe de levure boulangère sèche
- 100 g d'eau
- 200 g de lait
- 150 g de farine à pain
- 100 g de farine de blé
- 1 c. à café de sel
- ½ c. à café bicarbonate de sodium
- 50 g eau, chaud
- 20 g beurre doux fondu, pour la friture
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 402 kJ / 96 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 16.3 g
- Tłuszcz
- 2 g
Alternatywne przepisy
Scones aux myrtilles
35 dk
Sarcives au porc
1h 35min
Sucre à la framboise
5 menit
Minimoelleux café-cardamome
25 min
Soupe persane au yaourt, brochette vapeur de poulet mariné
1h 50min
Tofu crémeux
12h 50 min
Tartelettes glacées aux fraises et biscuits type Oréo®
5j 30 menit
Beignets de carnaval à la fleur d’oranger
1h 50min
Ragoût de chou à la dinde
40 dk
Confiture de piments
35 dk
Riz aux haricots
12h
Perles de coco
3h 50min