Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte feuilletée
- 200 g de beurre, préalablement congelé en petits morceaux (1-2 cm)
- 200 g de farine de blé
- 90 g d'eau froide
- ½ c. à café de sel
- farine, pour le plan de travail
La garniture
- 190 g de morue dessalée en brandade, en conserve
- 2 c. à soupe de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 1 pincée de sel
- 1 pincée de poivre moulu
- 1 pincée de piment d'Espelette
- 1 c. à soupe d'herbes de Provence déshydratées
Le montage
- 1 œuf battu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2573.7 kJ / 620.3 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 31.2 g
- Tłuszcz
- 51.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 391.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Galette de pomme de terre et saucisse de Morteau
1 godz. 30 min
Rouleau de vermicelles cuit à la vapeur
35 dk
Tagliolini aux truffes
Ninguna valoración
Croquettes de thon panées à l'amarante
1 godz. 30 min
Dizé milé (beignets guyanais)
55 dk
Cocas niçoises
3 Std. 15 Min
Torsades au comté et graines de sésame
1h 15min
Sandwich au bœuf épicé, sauce aux herbes
1sa
Cornes de gazelle, vanille et fleur d'oranger
1h 15min
Bouilli de crevettes et de pommes de terre
40 dk
Empanadillas
45 dk
Couronne royale au camembert
2h 25 min.