Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte feuilletée
- 200 g de beurre, préalablement congelé en petits morceaux (1-2 cm)
- 200 g de farine de blé
- 90 g d'eau froide
- ½ c. à café de sel
- farine, pour le plan de travail
La garniture
- 190 g de morue dessalée en brandade, en conserve
- 2 c. à soupe de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 1 pincée de sel
- 1 pincée de poivre moulu
- 1 pincée de piment d'Espelette
- 1 c. à soupe d'herbes de Provence déshydratées
Le montage
- 1 œuf battu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2573.7 kJ / 620.3 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 31.2 g
- Tłuszcz
- 51.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 391.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Goulasch d'agneau au paprika - Tas Kebap
1h 10 min
Bouilli de crevettes et de pommes de terre
40 min
Croquettes de thon panées à l'amarante
1h 30min
Tempuras de courgette et d'aubergine
45 min
Buns au porc frits
1h 30min
Pipe rigate au kimchi et au fromage
50 min
Galettes de poisson thaïes
30 min
Pissaladière à l'origan
3h 20 min
La pichade de Menton
4h
M'hancha (Escargot aux amandes)
1h 25 min
Couronne des rois espagnole
3 Std.
Sfincione (pizza sicilienne)
3h 20 min