Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignon, en quartiers
- 100 g d'échalotes, en quartiers
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 300 g de riz spécial risotto, type arborio
- 60 g de vin blanc sec
- 700 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes
- du sel
- 400 g d'asperges, épluchées en tronçons
- 250 g de petits pois frais
- 2 c. à soupe de crème liquide 30-40% m.g.
- 100 g de copeaux de parmesan
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2303 kJ / 548 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 72 g
- Tłuszcz
- 17 g
Alternatywne przepisy
Riz pilaf aux courgettes, chèvre frais et menthe
25 min
Risotto aux asperges
45min
Risotto aux raisins et champignons
30min
Risotto au potimarron
1h
Risotto au bacon et champignons de Paris
45min
Risotto courgette et bacon
35 Min
Risotto
30min
Risotto printanier
1h
Polenta crémeuse aux épinards
35 Min
Orecchiette aux courgettes, aubergine, amandes et basilic
45min
Risotto aux asperges et au safran
35 Min
Soupe de potimarron
35 Min