Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignon, en quartiers
- 100 g d'échalotes, en quartiers
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 300 g de riz spécial risotto, type arborio
- 60 g de vin blanc sec
- 700 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes
- du sel
- 400 g d'asperges, épluchées en tronçons
- 250 g de petits pois frais
- 2 c. à soupe de crème liquide 30-40% m.g.
- 100 g de copeaux de parmesan
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2303 kJ / 548 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 72 g
- Tłuszcz
- 17 g
Alternatywne przepisy
Risotto aux petits pois et aux lardons
25 min
Risotto de petites pâtes aux crevettes
25 min
Soufflés épicés aux courgettes
1sa
Risotto
30 Min
Riz pilaf aux courgettes, chèvre frais et menthe
25 min
Risotto courgette et bacon
35 dk
Risotto printanier
1sa
Polenta crémeuse aux épinards
35 dk
Tarte aux asperges, ricotta et basilic
2sa 30 dk
Risotto aux asperges et au safran
35 dk
Risotto crémeux aux champignons et aux crevettes
1sa
Risotto au bacon et champignons de Paris
45 dk