Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse d'ail
- 1 oignon, coupé en deux
- 120 g de beurre demi-sel, dont 70 g en morceaux
- le jus d'un citron jaune
- 5 brins de persil frais, équeutés
- 2 homards
- 3 jaunes d'œufs
- 70 g de cidre brut
- 10 g de vinaigre de cidre
- 1 pincée poivre blanc, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1831.4 kJ / 437.7 kcal
- Białko
- 15.5 g
- Węglowodany
- 10.4 g
- Tłuszcz
- 37.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 23 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 444.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Friandises de riz croustillant à la guimauve
30 min
Cari de poulet parfumé Deuxième bol
1h
Galette des rois façon tartiflette
1h 30min
Salade de crevettes Louie
1h 30min
Huîtres en gelée citronnée
25min
Canard laqué et purée de vitelotte
35min
Poulet sauce mole verde
1h
Crème au séré au chocolat blanc
Brak ocen
Homard rôti et sauce au cidre
45 min
Paillassons de pommes de terre
35min
Rillettes de poulet
6 godz.
Tagliatelle de riz à la vanille et aux langoustines
1h