
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignon coupé en quatre
- 60 g d'huile d'olive extra vierge et un peu pour le plat
- 350 g de pommes de terre coupées en tranches (5-7 mm)
- 1 pincée de sel et 1 c. à café
- 1 pincée de poivre moulu
- 20 g d'eau
- 500 g de morue dessalée coupée en morceaux (3 cm)
- 2 c. à soupe de chapelure
- 1 gousse d'ail
- 380 g de tomates concassées en conserve
- 50 g d'olives dénoyautées et un peu pour la garniture
- ½ c. à café d'origan déshydraté et un peu pour la garniture
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 650 kcal / 2719.6 kJ
- Białko
- 83.5 g
- Tłuszcz
- 19.5 g
- Węglowodany
- 34 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Sód
- 8958.3 mg