
Urządzenia i Akcesoria
Wolno gotowany gulasz wołowy z dynią i papryką (z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz. 45 min
6 porcji
Składniki
-
40 g oleju
-
200 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 2 cm kostkę
-
170 g cebuli pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)
-
1 ząbek czosnku
-
750 g mięsa wołowego bez ścięgien i kości, pokrojonego w 3 cm kostkę, osuszonego ręcznikiem papierowym
-
400 g miąższu dyni pokrojonego w 2 cm kostkę
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
800 g wody
-
2 - 3 liście laurowe, suszone
-
4 ziela angielskiego, mielonego
-
¼ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
¼ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
1 łyżeczka cukru
-
½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
2 - 2 ½ łyżeczki soli
-
800 g kopytek, gotowych (patrz wskazówka)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
476.4 kcal /
1993.3 kJ
Białko
35.1 g
Tłuszcz
14.3 g
Węglowodany
54.4 g
Błonnik
5.8 g
Tłuszcz nasycony
3.9 g
Sód
1241.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PRZEPISY Z AKCESORIAMI
15 Przepisów
Polska
Polska