Wolno gotowany gulasz wołowy z dynią i papryką (z osłoną noża miksującego)

Wolno gotowany gulasz wołowy z dynią i papryką (z osłoną noża miksującego)

4.0 23 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz. 45 min
6 porcji

Składniki

  • oleju
    40 g
    40 g oliwy z oliwek
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 2 cm kostkę
    200 g
  • cebuli pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)
    170 g
  • ząbek czosnku
    1
  • mięsa wołowego bez ścięgien i kości, pokrojonego w 3 cm kostkę, osuszonego ręcznikiem papierowym
    750 g
  • miąższu dyni pokrojonego w 2 cm kostkę
    400 g
  • krojonych pomidorów, z puszki
    400 g
  • wody
    800 g
  • liście laurowe, suszone
    2 - 3
  • ziela angielskiego, mielonego
    4
  • cynamonu, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • imbiru, suszonego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    ¼ łyżeczki
  • cukru
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ - 1 łyżeczka
  • soli
    2 - 2 ½ łyżeczki
  • kopytek, gotowych (patrz wskazówka)
    800 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 476.4 kcal / 1993.3 kJ
Białko 35.1 g
Tłuszcz 14.3 g
Węglowodany 54.4 g
Błonnik 5.8 g
Tłuszcz nasycony 3.9 g
Sód 1241.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...