Asiatische Hühnersuppe

Asiatische Hühnersuppe

4.5 76 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln geviertelt
    100 g
  • Sesamöl
    30 g
  • Möhren in Stiften (1 x 5 cm)
    150 g
  • Staudensellerie in Scheiben (1 cm)
    50 g
  • Misopaste (z. B. weiße Shiro-Misopaste)
    30 g
  • Japanische Sojasauce (Tamari)
    20 g
  • Hähnchenbrust, ohne Haut und Knochen in dünnen Streifen
    300 g
  • Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
    1 TL
    2 Würfel Hühnerbrühe (für je 0,5 l)
  • Wasser
    900 g
  • Reisnudeln getrocknet
    100 g
  • Sojasauce
    2 EL
  • Frühlingszwiebel in Ringen
    15 g
  • Nori-Blatt (opcjonalnie) in dünnen Streifen
    1
  • Sesam
    2 EL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 363 kcal / 1512 kJ
Białko 21 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 30 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Sód 1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...