Graupenrisotto mit Rucola und Chorizo

Graupenrisotto mit Rucola und Chorizo

4.2 75 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Parmesan in Stücken
    50 g
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Weißwein, trocken
    100 g
  • Wasser, heiß
    750 g
  • Perlgraupen mittel
    250 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Chorizo scharf, in Würfeln
    150 g
  • Butter in Stücken
    20 g
  • Pinienkerne
    30 g
  • Rucola
    50 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 19 g
Kalorie 2024 kJ / 480 kcal
Tłuszcz 23 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 46 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...