![Graupenrisotto mit Rucola und Chorizo Graupenrisotto mit Rucola und Chorizo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/644d8e6b-22ee-4659-8065-0f5b190eccfc/Derivates/b66cbed8-13ee-4b93-8daa-8eb37f6933e5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Parmesan, in Stücken
- 1 Zwiebel, halbiert
- 100 g Weißwein, trocken
- 750 g Wasser, heiß
- 250 g Perlgraupen, mittel
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 150 g Chorizo, scharf, in Würfeln
- 20 g Butter, in Stücken
- 30 g Pinienkerne
- 50 g Rucola
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2024 kJ / 480 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Khao Pad (Gemüsereis)
1 Std. 30 Min
Spanisches Risotto
1 Std.
Mediterraner Graupensalat
50 Min
Reis-Thunfisch-Salat
40 Min
Graupenrisotto mit Seeteufel
45 Min
Gegrillter Porree mit Käse-Füllung
50 Min
Salsiccia-Risotto
30 min
Ajvar-Couscous mit Hähnchen
30 min
Chorizo-Risotto mit Frühlingszwiebeln
35 min
Sonnenweizen-Pilz-"Risotto"
40 Min
Burritos mit Dinkel-Hähnchen-Füllung
30 min
Pastitsio
1 Std. 30 Min