Graupenrisotto mit Rucola und Chorizo
TM6

Graupenrisotto mit Rucola und Chorizo

4.3 (61 ocen)

Składniki

  • 50 g Parmesan, in Stücken
  • 1 Zwiebel, halbiert
  • 100 g Weißwein, trocken
  • 750 g Wasser, heiß
  • 250 g Perlgraupen, mittel
  • 1 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • ½ TL Salz
  • 2 Prisen Pfeffer
  • 150 g Chorizo, scharf, in Würfeln
  • 20 g Butter, in Stücken
  • 30 g Pinienkerne
  • 50 g Rucola

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2024 kJ / 480 kcal
Białko
19 g
Węglowodany
46 g
Tłuszcz
23 g
Błonnik
1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy