Crostata con crema e amaretti al caffè
TM6

Crostata con crema e amaretti al caffè

4.6 (16 ocen)

Składniki

Pasta frolla

  • 200 g di zucchero
  • 500 g di farina tipo 00
  • 200 g di strutto
  • 4 tuorli
  • 1 uovo grande
  • 8 g di lievito in polvere per dolci

Crema pasticcera

  • 250 g di latte intero
  • 250 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 120 g di zucchero
  • 50 g di frumina
  • 3 tuorli

Terminare la preparazione

  • 120 g di amaretti a pezzi
  • 120 g di caffè espresso caldo (circa 3 tazzine)
  • 30 g di mandorle a lamelle
  • zucchero a velo, a piacere

Wartości odżywcze
na 1 fetta
Kalorie
2404.6 kJ / 574.7 kcal
Białko
9.1 g
Węglowodany
72.8 g
Tłuszcz
29.4 g
Tłuszcz nasycony
10.7 g
Błonnik
1.2 g
Sód
170.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy