Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 200 g di zucchero
- 500 g di farina tipo 00
- 200 g di strutto
- 4 tuorli
- 1 uovo grande
- 8 g di lievito in polvere per dolci
Crema pasticcera
- 250 g di latte intero
- 250 g di panna (min. 30% di grassi)
- 120 g di zucchero
- 50 g di frumina
- 3 tuorli
Terminare la preparazione
- 120 g di amaretti a pezzi
- 120 g di caffè espresso caldo (circa 3 tazzine)
- 30 g di mandorle a lamelle
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2404.6 kJ / 574.7 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 72.8 g
- Tłuszcz
- 29.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.7 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 170.9 mg
Alternatywne przepisy
Baci di dama alle nocciole
2 Std. 30 Min
Crostata ai cachi
1sa
Biscotti di Pasqua ripieni di crema Bimby® al limone
2 Std.
Biscotti di vetro segnaposto
2 Std.
Alberello di bignè con crema diplomatica
2 Std.
Crostata ripiena alle mele
2 Std.
Crostata di pere e noci
1sa 30 dk
Crostata alle mele cotogne
1sa 30 dk
Crostata di fichi e noci al profumo di agrumi
1sa 30 dk
Torta di mele della nonna con Affettatutto Bimby®
2 Std.
Torta della nonna (TM6)
1sa 30 dk
Sbriciolata di mandorle, ricotta e amaretti
1sa