
Urządzenia i Akcesoria
Crostata alle mele cotogne
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 porzioni
Składniki
Pasta frolla
-
di zucchero150 g
-
limone solo la scorza (senza la parte bianca)1
-
di burro a temperatura ambiente, a tocchetti + q.b.200 g
-
uovo1
-
tuorlo1
-
di sale1 pizzico
-
di farina tipo 00400 g
-
di lievito in polvere per dolci1 cucchiaino
Ripieno
-
di cotognata a pezzi700 g
-
di vino dolce (per esempio Porto, Marsala, Vin Santo)70 g
Terminare la preparazione
-
albume leggermente sbattuto1
Wartości odżywcze na 1 porzione
Kalorie
824 kcal /
3448 kJ
Białko
7 g
Tłuszcz
29 g
Węglowodany
134 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Ieri. Oggi. Sempre
50 Przepisów
Włochy
Włochy