Crostata alle mele cotogne

Crostata alle mele cotogne

4.1 16 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 porzioni

Składniki

Pasta frolla
  • di zucchero
    150 g
  • limone solo la scorza (senza la parte bianca)
    1
  • di burro a temperatura ambiente, a tocchetti + q.b.
    200 g
  • uovo
    1
  • tuorlo
    1
  • di sale
    1 pizzico
  • di farina tipo 00
    400 g
  • di lievito in polvere per dolci
    1 cucchiaino
Ripieno
  • di cotognata a pezzi
    700 g
  • di vino dolce (per esempio Porto, Marsala, Vin Santo)
    70 g
Terminare la preparazione
  • albume leggermente sbattuto
    1

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 824 kcal / 3448 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 134 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...