Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 150 g di zucchero
- 1 limone, solo la scorza (senza la parte bianca)
- 200 g di burro, a temperatura ambiente, a tocchetti + q.b.
- 1 uovo
- 1 tuorlo
- 1 pizzico di sale
- 400 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
Ripieno
- 700 g di cotognata a pezzi
- 70 g di vino dolce (per esempio Porto, Marsala, Vin Santo)
Terminare la preparazione
- 1 albume, leggermente sbattuto
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3448 kJ / 824 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 134 g
- Tłuszcz
- 29 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan di spagna panna e fragole
2h
Zeppole sarde
3h
Torta salata di Pasqua con crema di Parmigiano Reggiano
1 Std.
Torta di bietole e pecorino in padella
1h 20min
Crostata ripiena alle mele
2h
Confettura di mele cotogne
1 Std. 10 Min
Torta soffice all'arancia
1 Std. 30 Min
Crostata di fichi e noci al profumo di agrumi
1 Std. 30 Min
Confettura di mele
4h
Crostata ai cachi
1 Std.
Crostata con crema e amaretti al caffè
2h
Confettura di albicocche e zenzero
40 Min