Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema all'arancia
- 60 g di zucchero
- 1 arancia, la scorza (senza la parte bianca)
- 300 g di latte intero
- 3 tuorli
- 30 g di amido di mais (maizena)
Impasto delle girelle
- 210 g di latte intero
- 120 g di zucchero
- 5 g di lievito di birra fresco
- 325 g di farina manitoba
- 325 g di farina tipo 0
- 100 g di burro a pezzi
- 2 uova medie
- 30 g di Rum
- 1 pizzico di sale
- 1250 g di acqua
- 30 g di succo di limone
Terminare la preparazione
- 50 g di gocce di cioccolato fondente
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1166.9 kJ / 278.9 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 42.8 g
- Tłuszcz
- 7.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.9 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 23.1 mg
Alternatywne przepisy
Treccine al kefir
7h 30min
Svedesi
7h 30min
Treccia molisana pasquale
4h 30 min
Buchteln alla confettura di prugne
4 godz. 10 min
Corona di brioche alla crema di whisky
5 Std.
Parker rolls (Brioche allo yogurt)
7h
Pandolce variegato alla confettura
9 Std.
Treccia alle mandorle e cioccolato
5h 30 min
Ciabattine
3 Std. 30 Min
Torta Nua
2h
Cornetti brioche
6 godz. 30 min
Burger buns
4h 40min