Girelle al Rum e arancia
TM6

Girelle al Rum e arancia

4.2 (72 oceny)

Składniki

Crema all'arancia

  • 60 g di zucchero
  • 1 arancia, la scorza (senza la parte bianca)
  • 300 g di latte intero
  • 3 tuorli
  • 30 g di amido di mais (maizena)

Impasto delle girelle

  • 210 g di latte intero
  • 120 g di zucchero
  • 5 g di lievito di birra fresco
  • 325 g di farina manitoba
  • 325 g di farina tipo 0
  • 100 g di burro a pezzi
  • 2 uova medie
  • 30 g di Rum
  • 1 pizzico di sale
  • 1250 g di acqua
  • 30 g di succo di limone

Terminare la preparazione

  • 50 g di gocce di cioccolato fondente

Wartości odżywcze
na 1 pezzo
Kalorie
1166.9 kJ / 278.9 kcal
Białko
6.7 g
Węglowodany
42.8 g
Tłuszcz
7.9 g
Tłuszcz nasycony
4.9 g
Błonnik
0.9 g
Sód
23.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy