Torta cioccolato e amarene

3.7 6 ocen
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 45 min
8 porzioni

Składniki

Pan di Spagna al cioccolato
  • 75 g fecola di patate
  • 75 g farina
  • 30 g cacao amaro in polvere
  • 5 uova
  • 150 g zucchero
Ganache al cioccolato e amarene
  • 400 g di panna fresca liquida
  • 60 g di sciroppo di amarena
  • 600 g di cioccolato fondente (70% di cacao)
Terminare la preparazione
  • 200 g di panna fresca liquida
  • latte q.b. per bagnare
  • 100 g di amarene sciroppate
  • foglioline di menta fresca q.b. per guarnire

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 907.3 kcal / 3796.3 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 63.2 g
Węglowodany 75 g
Błonnik 10.1 g
Tłuszcz nasycony 36.9 g
Sód 88.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...