Torta cioccolato e amarene

4.0 4 oceny
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 45 min
8 porzioni

Składniki

Pan di Spagna al cioccolato
  • fecola di patate
    75 g
  • farina
    75 g
  • cacao amaro in polvere
    30 g
  • uova
    5
  • zucchero
    150 g
Ganache al cioccolato e amarene
  • di panna fresca liquida
    400 g
  • di sciroppo di amarena
    60 g
  • di cioccolato fondente (70% di cacao)
    600 g
Terminare la preparazione
  • di panna fresca liquida
    200 g
  • latte q.b. per bagnare
  • di amarene sciroppate
    100 g
  • di menta fresca q.b. per guarnire
    foglioline

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 907.3 kcal / 3796.3 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 63.2 g
Węglowodany 75 g
Błonnik 10.1 g
Tłuszcz nasycony 36.9 g
Sód 88.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...