![Alberello di bignè con crema diplomatica Alberello di bignè con crema diplomatica](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/02d1acc64e8c89c3fe336bcc749f417b/Derivates/9c3d5047e1c4f7ff9b3cca56a2acdc449f439f14.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema pasticcera
- 500 g di latte intero
- 40 g farina tipo 00
- 10 g di amido di mais (maizena)
- 100 g di zucchero
- 5 tuorli
-
1
stecca di vaniglia, i semini
lub 1 bustina di vaniglia in polvere - 1 pizzico di sale
- 1000 g di acqua
Pasta Choux
- 150 g di acqua
- 80 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero (opcjonalnie)
- 120 g farina tipo 00
- 3 uova (da 60 g circa)
Crema diplomatica
- 250 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
Terminare la preparazione
- zucchero a velo q.b.
-
15
ribes rosso freschi
lub 15 lamponi freschi - 10 foglioline di limone
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2186.8 kJ / 522.7 kcal
- Białko
- 12.3 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 33.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.8 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 358.3 mg
Alternatywne przepisy
Torta mimosa
1ч. 5 мин.
Zeppole di San Giuseppe (TM6)
1u. 20min
Bignè con crema pasticcera
3h
Patate duchessa (TM6)
1h
Bignè craquelin
2h
Ghirlanda dolce di Natale
4 godz. 30 min
Croquembouche con crema all'arancio e cioccolato
10 Std.
Rotolo al caffe e nocciola
2h 30min
Bomboloni croccanti con crema
5 Std. 30 Min
Krapfen con crema pasticcera
4 godz. 20 min
Rotolo al tiramisù
3h 30 min
Tortino cioccolato con salsa ai lamponi
45min